Food District: authentiek, gezellig en betaalbaar

Het centrum van Brussel ondergaat een ware metamorfose. Er lopen talloze openbare en privéprojecten die de levenskwaliteit, het dynamisme en de aantrekkingskracht van de hoofdstad moeten verbeteren. Een daarvan is City 2, dat momenteel volop wordt gerenoveerd. Eigenaar en beheerder AG Real Estate wil het winkelcentrum nieuw leven inblazen en er een heuse publiekstrekker van maken in het centrum. Tijdens de werkzaamheden aan niveau Metro zal Food District er zijn intrek nemen en inspelen op de behoeften van de meer dan 40.000 dagelijkse bezoekers.

Van 16 augustus 2018 tot eind mei 2019 kun je in de City 2 terecht bij Food District, dat met zijn 650 m2 geheel in het teken staat van food & beverage. Het gaat om de eerste moderne food court in Brussel die mee surft op de ‘goed eten’-trend en mikt op lokaal en op dagelijkse kwaliteit. Via deze nieuwe ruimte wil City 2 inspelen op de vraag en op een duidelijke trend.
Het project is van de hand van ‘We are C’, een gloednieuw en uniek communicatiebureau dat 100% gewijd is aan de wereld van food & beverage. Het wordt geleid door Cédric Allard (initiatiefnemer en eigenaar van Culinaria) en Audrey Thiriar (oprichtster en directrice van Tribe Agency) en hanteert een 360° aanpak. Het duo rekent op Sébastien Mattagne en Oliver Stefens, experten in culinaire belevingen, om het project elke dag in goede banen te leiden.

Lees meer

Zeven toonbanken, zes keukens, zeven werelden

Ze hebben elk hun eigen naam, hun eigen sfeer en hun eigen kleurrijke keuken. Ze zijn allemaal verschillend maar dragen stuk voor stuk kwaliteit, versheid, diversiteit en lekker eten hoog in het vaandel. En wat vind je in deze smaakvolle toonbanken? Zeven gevarieerde assortimenten. Er is voor elk wat wils en je kunt er ruimschoots voldoen aan je verlangen van het moment.

Elke toonbank biedt bovendien de mogelijkheid om ter plaatse te eten of om mee te nemen. Die laatste formule is ideaal voor een ontbijt of lunch op kantoor of voor een zorgeloos avondmaal. Negen maanden lang zullen deze eetruimtes de bezoekers van City 2 laten watertanden met hoogwaardige gerechten tegen betaalbare prijzen (gemiddelde besteding van 6€ tot 8€).

Lees meer

1ste Food Market van Brussel in winkelcentrum City 2

City 2 is niet zomaar een winkelcentrum. Het is een middelpunt, een ontmoetingsplek, een echte stadshub. Het avantgardistische Food District zal een uitgebreid voedingsassortiment bieden om zoveel mogelijk klanten te verwennen met kwaliteitsvolle maaltijden en tussendoortjes, zowel zoet als zout maar ook lekker, healthy, vegan en glutenvrij …

Wat ze precies willen bereiken met het concept? Het aanbod upgraden en inspelen op de trend. Food District ligt in een ondergrondse ruimte waar beton, zwart en hout de toon zetten. Het telt zeven verschillende toonbanken, elk met hun eigen aanbod. Het is er gezellig en industrieel, en het hout, de planten en de zachte guirlandes zorgen er voor een warme en leuke toets. Een identiteit op zich … Er worden 200 zitplaatsen voorzien voor de bar en de hoge en lage tafels. Her en der in de City 2 worden ook moderne, door Red Forest ingerichte terrassen neergeplant die bezoekers moeten aanzetten om rond te kuieren in het winkelcentrum. Kortom, het wordt aangenaam lunchen tussen het beton, het hout en de planten!

Lees meer

logo-fresh

Fresh Box


Fresh Box, waar originele slaatjes de show stelen. Ook hier kunnen klanten hun verbeelding de vrije loop laten. Je kiest alles van a tot z: een basis (kale, rucola, groene sla …) op smaak gebracht met rauwkost en eiwitten en besprenkeld met de geknipte en huisgemaakte vinaigrette. De bedoeling? Een gezond maar vooral kleurrijk, knapperig en overheerlijk slaatje samenstellen. En dat met verse, bio en lokale ingrediënten.

logo-chicken

Chicken Republic


Chicken Republic is een gedroomde plek waar de kip ongeveer 1.30u lang aan ’t spit wordt gebakken. Je kunt er zelf je bord samenstellen waarbij je eerst het deel van de kip kiest (wit, vleugel of bil), daarna de gebakken aardappeltjes en als laatste de verse groenten van de dag. Je kunt er ook een hele kip meenemen voor ‘s avonds. Snel, gemakkelijk en gezond!

logo-sub

Sub & Co


Bij Sub & co is brood koning! Maar niet eender welk brood. Vergeet de klassieke sandwiches. Hier vind je alleen maar warme of koude broodjes met een twist. Bagels, hotdogs, boterhammen, croque-monsieurs … aan keuze geen gebrek!

logo-asian

Asian Street


Asian Street is de Aziatische toonbank van het Food District. Je stelt er je gerecht van a tot z samen met als basis rijst, brede, fijne of volkorenpasta. En daar voeg je je eiwitten, groenten en saus toe. Niet jouw ding? Dan zijn er de Thaise bouillons of ramen. Dat zijn uitgebreide en gezonde maaltijdsoepen die je helemaal kunt personaliseren dankzij een ruime keuze van 15 specerijen.

logo-pizza

Pizza Club


Pizza Club maakt zich het beroemde Italiaanse gerecht met smaak eigen. Zelfs de grootste lekkerbekken komen hier aan hun trekken met het assortiment vierkante pizza’s. Gemaakt met verse ingrediënten en zacht en krokant deeg. En naar believen te personaliseren. Originaliteit troef!

logo-bar

Point Bar


Bij Point Bar kun je heel vroeg al genieten van een lekker en gezond ontbijt met koffiekoeken, bowls, yoghurt, granola, vers fruit … Om het compleet te maken schotelt de barista, die de kunst van het koffiezetten tot in de perfectie beheerst, grote klassiekers en huisgemaakte creaties voor. En voor wie een energieboost nodig heeft, zijn er de overheerlijke fruitsapjes en smoothies.

logo-bar

Sweet Corner


Sweet Corner verwelkomt de liefhebbers van desserts, zoete lekkernijen en vieruurtjes. Het aanbod is gevarieerd. Donuts, snoepjes, macarons, ice pops in verschillende smaken en met vers fruit … Je keuze al gemaakt?

Food District au City2

Nieuwstraat 123, 1000 Brussel
www.city2.be
Food District open van 8u tot 19u
Open van 16 augustus tot eind mei 2019